Balásy Gyuláék megint kaszálnak: több mint 3 milliárdot költhetnek az atlétikai vb népszerűsítésére

gazdaság
2023 május 18., 17:48

Több milliárd forintért költhet az 2023-as budapesti atlétikai vb népszerűsítésére és pr-jára az egykori MTVA-s tévébemondó, Németh Balázs vezette Budapest 2023 Nonprofit Zrt. – írta meg Magyar Hang a cég honlapján lévő szerződéslista alapján.

A munkákat szinte mindig a kormányzati megrendeléseken óriásikat kaszáló Balásy Gyula érdekeltségében álló médiacégek kapták meg, így a közvetetten Balásyhoz tartozó Lounge Event Kft. és Visual Europe Zrt. kapott egy „Koplex (sic!) kommunikációs szerződés 1. ütem” nevű, 2,1 milliárd forintos, illetve egy „Sportágnépszerűsítési feladatok” nevű, 1,14 milliárdos megbízást.

Youhuu, a 2023-as a budapesti atlétikai vb kabalafigurája a Nemzeti Atlétikai Központban tartott sajtóeseményen száz nappal a verseny rajtja előtt, 2023. május 11-én.
photo_camera Youhuu, a 2023-as a budapesti atlétikai vb kabalafigurája a Nemzeti Atlétikai Központban tartott sajtóeseményen száz nappal a verseny rajtja előtt, 2023. május 11-én. Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

A rendezvény logójának és arculatának elkészítésére ezen felül még 16,1 millió, egy rövidfilmre pedig további 17,5 millió forintra szerződtek más Balásy-cégekkel (New Land Media Kft és Lounge Design Kft). A rendezvénytervezési feladatot a Lounge Event Kft., a Visual Europe Zrt. és a Nemzeti Kommunikációs Hivatal együtt vállalta 68 millióért.

A Magyar Hang jelzi, hogy a kommunikációs szerződésnek az I. ütem mellett II. üteme is lehet, de erre nincs adat a rendezvény honlapján.