Minden eddiginél többet költöttek Rogánék arra 2022-ben, hogy elmagyarázzák az embereknek, mi is a baj Brüsszellel

POLITIKA
2023 február 15., 05:01
  • Rogán Antal minisztériuma az év végén még gyorsan kötött egy 11,8 milliárdos szerződést a kormánypropaganda gyártására és terjesztésére.
  • Ezzel 2022-ben rekordösszegű megállapodást írtak alá olyan munkákra, amik végeredménye a bombás plakátok áradata.
  • Mindez óriási üzlet.

Van abban valami szép NER-es furfang, hogy a Brüsszelt támadó plakátokat olyan megoldással gyártatja le a kormány, amelyet egyébként kifogásol az EU.

Az Uniónak határozottan nem tetszik, hogy a pénzekre kiírt közbeszerzési pályázatokon nincs valódi verseny, és nagyon magas arányban csak egyetlen ajánlat érkezik a feladatra. Igen, a „győztes” sokszor Mészáros Lőrinchez köthető cég.

Abban szavak szintjén az Orbán-kormány is egyetért, hogy nem jó, ha egyetlen pályázó indul egy közpénzes munkára kiírt tenderen. Ám a gyakorlat mást mutat. Vegyük rögtön a Brüsszelt támadó kormányzati propagandát.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.