Egy Szájer Józsefet emlegető hiphop szám a gyermekvédelmi törvény legújabb áldozata

ZENE
2023 május 18., 18:49

Háromszázezer forintra büntette a Médiatanács a Base FM zenei rádiót, mert olyan számot játszottak le a reggeli órákban, amely a „trágár nyelvezet és a szexuális utalások" miatt káros lehet a tizenhat éven aluliakra. Ez a szám nem más, mint KKevin Topshit című dala, amiben a prostituáltak, tárgyiasított nők, drogok, pénz, pia, bulik és orális szex mellett felbukkan Szájer József is. Egész pontosan az, hogy

„én megszökök mint Szájer".

A koronavírus-járvány csúcsán a kormánypárt Alaptörvényt is jegyző EP-képviselője a kijárási szabályokat megszegve ment el egy meleg szexpartira, ahonnan a rendőri razzia elől az ereszcsatornán próbált elmenekülni. Nem sikerült neki, ráadásul a hátizsákjából drog is előkerült. A Fidesz szavazóit Szájer szexbotrányában az álszentség bosszantotta leginkább.

A Médiatanács kifogásolta, hogy a dalt egy tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott műsorban adták le, pedig az nem felel meg a korhatári kategória szempontjainak: a közvetített üzenet miatt káros lehet az idősebbek személyiségfejlődésére is. (via RTL)

Címlap: Részlet a rendőrök hétköznapi munkájáról szóló „Brüsszeli zsaruk" című filmből. A belga tévéstáb épp azt vette fel, ahogy a rendőri egység feloszlat egy illegális szexpartit, amikor az egyik résztvevő az ablakon át fogta menekülőre. Szájer József volt az.