Exportálni a NER-t: észak-macedón pártnak ígért segítséget a kormányzati felkészüléshez Orbán

POLITIKA
2023 május 18., 18:46

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke és Hristijan Mickoski, az észak-macedón VMRO-DPMNE párt elnöke megbeszélést folytatott a szlovéniai Bledben – közölte az MTI-vel a miniszterelnök sajtófőnöke.

Orbán Viktor és Hristijan Mickoski kezet fog a szlovéniai Bledben 2023. május 18-án.
photo_camera Orbán Viktor és Hristijan Mickoski kezet fog a szlovéniai Bledben 2023. május 18-án. Fotó: Fischer Zoltán/Miniszterelnöki Sajtóiroda/MTI/MTVA

Havasi Bertalan azt mondta, hogy a Fidesz és a VMRO-DPMNE között évek óta kiváló a politikai együttműködés mind a kétoldalú kapcsolatokban, mind a nemzetközi színtéren.

A közelgő észak-macedón választásokra tekintettel a bledi tárgyaláson megállapodtak arról, hogy a Fidesz politikusai szakpolitikai segítséget adnak majd az észak-macedón testvérpárt jelöltjeinek a kormányzati munkára való felkészüléshez – mondta Havasi Bertalan.

Egy évvel ezelőtt írtunk arról, hogy egyre több ország belügyeibe szólnak bele a nemzeti szuverenitásunkra nagyon érzékeny Orbánék, de természetesen továbbra is csak szövetséges országokéba, elnyomó diktatúrákat véletlenül sem oktatunk ki.

Orbán Bledben egyébként arról magyarázott, hogy egyesek szerint proxyháború zajlik Ukrajnában, míg mások valódi háborúról beszélnek a felek között.

Kiemelt videóink