Homokaligátor okozott riadalmat a floridai Kincses-szigeten

ÉLET
2023 május 18., 06:13

"Nézd már, mekkora aligátort próbált előállítani az egyik rendőrünk a strandon tegnap éjjel!" - írta időközben elérhetetlenné vált Facebook-oldalán a floridai Kincses-sziget, Treasure Island rendőrsége egy május 11-i eset apropóján. Egy járőrük a strand homokjában szúrt ki egy termetes aligátort, mely minden jel szerint a strandot szemelte ki éjszakai pihenőhelyének.

link Forrás

A rendőr óvatosan közelített a fenevadhoz, de aztán legnagyobb meglepetésére akkor se történt semmi, amikor megfogta a farkát. Nem csoda, az aligátor valójában egy kimondottan részletgazdag homokvár volt csupán. "Oké, nem igazi aligátor volt" - írta posztjában a rendőrség, amelynek még azelőtt sikerült lelepleznie a tréfát, hogy az nagyobb pánikot okozhatott volna a közösségben.

A rendőrség nem hozta nyilvánosságra az intézkedő járőr nevét, pedig a képek alapján a halálra elszántan közelített az állathoz, amiről akkor még nem feltétlenül sejthette, hogy nem igazi. A járőr, miután rájött, hogy csak egy homokvárba botlott, gondosan szét is taposta a köznyugalom megzavarására alkalmas műalkotást.

A szobor lerombolása amúgy nem csupán a köznyugalom védelmében volt fontos gesztus. Május a tengeri teknősök tojásrakó időszaka, és Treasure Island homokos strandjai népszerű fészekrakóhelye a teknősöknek. Az ilyen homokvárak azonban akadályozhatják a teknősöket a fészekrakásban, ezért a rendőrség a közleményében külön emlékeztetett mindenkit, hogy ugyan "nagyon szeretjük, hogy tehetséges emberek mindenféle műalkotásokat hagynak a homokban, de mivel éppen fészekrakó időszakuk van a teknősöknek, kérünk mindenkit, hogy távozás előtt tapossa laposra a műalkotását. A tengeri teknősök hálásak lesznek érte!". (Via The Miami Herald)