Farkasházy Gálvölgyiről: Jól van és halad a gyógyulásban

bulvár
május 23., 17:39

„Annyit tudok, hogy jól van és halad a gyógyulásban. A családja folyamatosan mellette van, és ez rengeteg erőt ad neki” - mondta a Blikknek Gálvölgyi János állapotáról Farkasházy Tivadar. A humorista hozzátette:

„Telefonon még nem tudtam beszélni Jánossal, de a feleségével és a lányokkal az interneten folyamatosan tartom a kapcsolatot, szerencsére eddig jó hírekkel szolgáltak.”

photo_camera Gálvölgyi János, Kossuth-díjas színművész Fotó: Ózdi Városi Televízió/Youtube

A 74 éves színész május 10-e reggel lett rosszul II. kerületi otthonában. Gálvölgyi az intenzív osztályra került. Családja öt nappal később közölte: túl van a közvetlen életveszélyen, levették a lélegeztetőgépről, önállóan lélegzik.

Gálvölgyihez egyik lánya hívott mentőt, azonban az autó fél óra alatt sem érkezett meg, így gyermekei vitték be a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikára. Az Országos Mentőszolgálatnál belső vizsgálat indult az eset miatt, péntekre megállapították, hogy hibásan mérlegelt a mentésirányító a segélyhívás fogadásakor, mert a bejelentőtől kapott információk alapján az esetet nem az életveszélyes kategóriába sorolta, ennek következtében nem történt meg a rendelkezésre álló és riasztható rohamkocsi azonnali kiküldése.

A rendőrség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen. Az késlekedés miatt Pintér Sándor is vizsgálatot indított, a belügyminiszter felkérte a belső ellenőrzési főosztályt, hogy visszamenőleg nézzék át a központi mentő irányító csoporthoz érkező hívások esetlapjait, és foglaljanak állást, indokolt-e a mentésirányítók továbbképzése, érzékenyítése.