Gálvölgyi nagyon rosszul volt, de a mentő fél óra után sem indult el, ezért a lányai vitték kórházba

színház
2023 május 10., 17:37

A 74 éves Gálvölgyi János reggel rosszul lett a II. kerületi otthonában. A kisebbik lánya az RTL Híradónak elmondta: a nővére 9:40-kor hívott mentőautót a színészhez, aki nagyon rosszul volt. A mentőknek elmondta, hogy nem kap rendesen levegőt és félrebeszél.

Gálvölgyi Dóra ekkor a belvárosból autóval a szülei házához sietett, kb. 30 perc alatt, de a mentő még sehol sem volt. „Fél 11 körül felhívtam a mentőket, hogy hol van a mentőautó, mert az édesapám láthatóan tényleg nagyon rossz állapotban van. Azt mondták, hogy még nem sikerült elindítaniuk az autót” – mondta Gálvölgyi Dóra, aki elmondása szerint emelt hangon beszélt a mentőssel, amire ez történt:

„Megpróbált az úriember beszélni velem, hogy hogy érzi magát az édesapám, de elmondtam neki, hogy nem értek hozzá, hiszen nem vagyok orvos, azt látom, hogy nem kap rendesen levegőt és félrebeszél. Valóban emelt hangon mondtam mindezt. Ekkor közölte, hogy velem nincs mit beszélnie, és rám tette a telefont.”

Végül maguk vitték kórházba a színészt, akit a két nő két oldalról tartott, „merthogy annyira rosszul érezte magát”.

Gálvölgyi Jánost a legközelebbi, Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikára vitték, ahol az intenzív osztályra került. A rosszullét pontos oka még nem ismert. Az RTL úgy tudja, a színész állapota stabil, de folyamatosan oxigént kap.

Az Országos Mentőszolgálat arról tájékoztatta a híradót, hogy a mentésirányítás úgy ítélte meg, Gálvölgyi a riasztáskor nem volt közvetlen életveszélyben, de vizsgálják, hogy ez szakmailag helyes döntés volt-e.

Gálvölgyi János, Kossuth-díjas színművész
photo_camera Fotó: Ózdi Városi Televízió/Youtube

Pintér Béla társulata bejelentette, hogy a Marshal Fifty-Six csütörtöki és pénteki előadása betegség miatt elmarad. A vígjátékban a címszereplő Gálvölgyi János egy Dózsa Lászlóhoz nagyon hasonlító figurát alakít.