Újabb önkormányzati épületeket tesznek magukévá az egyházak Budapesten

belföld
2023 május 23., 12:24

A XVII. kerület fideszes többségének döntése értelmében ingyen átadnak több önkormányzati tulajdonban álló épületet, amikre a református, illetve a katolikus egyház korábban benyújtotta az igényét. Mindezt egy idén elfogadott törvény teszi lehetővé, ami alapján az egyházak olyan épületeket is igényelhetnek, amelyeket a rendszerváltás után még nem kértek vissza, vagy amelyek soha nem is voltak a tulajdonukban.

Lukoczki Károly, Rákosmente MSZP-s önkormányzati képviselője a kerületét érintő vagyonátadásról Facebook-posztban számolt be. „Semmi gond nincs azzal, ha az egyházak ajánlatot tesznek önkormányzati ingatlan megvételére, de az, hogy ezt jogszabályra hivatkozva, térítésmentesen igénylik, az nem más, mint zabrálás” – írta.

link Forrás

A Fidesz és a Jobbik által támogatott törvény megszavazása óta különböző egyházak több budapesti kerületben is bejelentkeztek önkormányzati iskolaépületek tulajdonjogáért, ezt Soproni Tamás, Niedermüller Péter és Pikó András ellenzéki polgármesterek is élesen kritizálták korábban.

Kiemelt videóink