A ChatGPT-t frissítik a Bing keresési adataival, hogy a chatbot valós idejű ismeretekkel válaszolhasson

INTERNET
2023 május 24., 13:23

A ChatGPT mostantól hozzáfér a valós idejű internetes keresési adatokhoz, így naprakészebb hírek és aktuális események alapján adhat jobb válaszokat.

A Microsoft már korábban bejelentette, hogy az OpenAI chatbotját integrálni fogják a Bing keresőmotorjába, így az internet nagyobb szegletét járhatja végig, amikor amikor válaszol a kérdésekre.

A ChatGPT egyik kulcsfontosságú korlátja volt, hogy eddig csak a 2021-ig terjedő képzési adatok alapján tudott választ adni.

A chatbot a Bing keresési adatainak felhasználása során hivatkozásokat is biztosít és forrásokra hivatkozik, ami a chatbot tavalyi év végi indulása óta a felhasználók egy másik jelentős aggályára ad választ.

A Microsoft ügyvezetője, Yusuf Mehdi azt mondta: „A ChatGPT mostantól világszínvonalú keresőmotorral rendelkezik majd, ami időszerűbb és naprakészebb válaszokat biztosít az internethez való hozzáféréssel.”

photo_camera Illusztráció: Jonathan Raa/NurPhoto via AFP

A bejelentés a Microsoft keddi Build 2023 fejlesztői konferenciáján hangzott el.

A Windows több milliárd dollárt fektetett be az OpenAI-ba a ChatGPT tavaly év végi sikeres bevezetése után, és gyorsan bemutatta a mesterséges intelligenciájára épülő, új megjelenésű Binget.

A továbbfejlesztett ChatGPT egyelőre csak fizető előfizetőknek érhető el, de majd ingyenes lesz, és egy Bing plug-int kell hozzá engedélyezni.

A Microsoft a jelek szerint domináns szereplővé válik a zsúfolt AI-piacon, miután már bemutatott egy ChatGPT-szerű asszisztenst az Office szoftveréhez.

A rivális Google hasonlóképpen járt el munkahelyi alkalmazásaival, például a Docsra rákötötte a Bard chatbotot, de a Binggel és a GPT4-gyel ellentétben a Google még nem építette be közvetlenül a generatív AI-t a hagyományos keresőjébe.

A mesterséges intelligenciák vészeiről nemrég TLDR-t írtunk, illetve a Newsroom podcast legutóbbi adásában is beszélgettünk. (Sky News)