Bocsánatot kért az Origo, de a bocsánatkérést gondosan elrejtették, ezért megbírságolták őket

belföld
2023 május 24., 06:41

„200-200 ezer forintra büntette a bíróság az Origo kiadóját, a Mediaworks Hungary Zrt.-t, valamint annak ügyvezetőjét. Az ok egyszerű: nem voltak hajlandók olyan módon közölni a rólam írt hazug cikkeik utáni bocsánatkérést, ahogyan arra a bíróság kötelezte őket” – írja Facebookon a momentumos Donáth Anna.

Donáth bejegyzésében azt írja, „abszurd módon próbáltak trükközni a bocsánatkérés címlapon történő megjelenítésével”, mert azt „olyan helyre tették ki, ami csak a böngésző képernyőjének 25 százalékra történő kicsinyítésével fért rá a nyitóképernyőre”.

Vagyis a címlap aljára tették ki, miközben a bírósági ítélet szerint azt a címlap tetejére kellett volna tenni. Donáth emiatt arra kérte a bíróságot, szabjon ki büntetést „ne csak a végtelen állami pénzekkel kitömött Mediaworks Hungary Zrt-re, hanem annak vezetőjére is”.

Donáth egyben azt is jelezte, hogy „a bíróság többször is kiszabhat 500 ezer forintig terjedő pénzbírságot mind a kiadóval, mind a vezetőjével szemben, mindaddig, amíg kötelezettségüknek eleget nem tesznek”.

Kiemelt videóink