Lánchíd: Karácsony gyomra forog a köztévétől

POLITIKA
2023 május 24., 08:38

„Nézem, olvasom az újabb bizonyítékát a köztévé manipulációjának, hogyan hazudnak a kormánynak és a Fidesznek tetsző módon Budapestről, ezúttal a budapestiek szavait, véleményét kiforgatva. És bár hosszabb ideje tudjuk, hogy ami ott folyik, annak semmi köze a közszolgálathoz, mégis a gyomrom forog ettől újra meg újra. Azoknak viszont, akik gyanútlanul nézik ezt a hazugságözönt, akiket félrevezetnek, manipulálnak, akiknek kiforgatják a szavait, nekik tartozunk az igazsággal, a vélemények ütköztetésével” – írja Karácsony Gergely Facebookon, reagálva a 444.hu cikkére, amiben megírtuk, hogy árulkodó felvételünk van arról, hogyan manipulálja a közmédia a politikai közvéleményt.

A hozzánk eljutott felvételek szerint irányított kérdésekkel, kivágott ellenvéleményekkel játszott az MTVA, hogy meglegyen a megfelelő végeredmény, vagyis hogy mindenki háborog amiatt, hogy Budapest ellenzéki vezetésű önkormányzata végleg elterelné az autóforgalmat a Lánchídról.

link Forrás

Karácsony erre reagálva bejegyzésében azt írta, főpolgármesterként utoljára három és fél évvel ezelőtt nyilatkozhatott a közpénzből fenntartott köztévé élő adásában. „Emlékezetes volt, akár egy Monthy Python show, 100 nappal a megválasztásom után a legfontosabb kérdés az volt, hogy biciklivel érkeztem-e. Talán emlékeztek ti is, én nehezen feledem” – írta a főpolgármester, hozzátéve, hogy azóta biztos azért nem hívták, mert „nem találtak a közlekedési szokásaihoz mérhető jelentőségű témát Budapesten”.

„Nem másnak, a nézőknek tartozunk azzal, hogy 3 és fél év után újra élő adásban beszéljünk Budapestről, a város jövőjéről. Megyek biciklivel, így az első 25 kérdésünkre meg is van a válasz, több idő marad a lényegre” – zárta bejegyzését Karácsony, bár az egyelőre nem derült ki, hogy meghívás nélkül beengedik-e a főpolgármestert az MTVA Kunigunda utcai épületébe.