Reggel indul az expedíció Suhajda Szilárd után, a felesége szerint kicsi az esélye, hogy életben találják

sport
2023 május 25., 19:40

„Tudjuk hol van Szilárd, hajnalban indul a keresőcsapat” - olvasható Suhajda Szilárd Facebook-oldalán. A hegymászónak szerda este veszett nyoma a Mount Everesten 8795 méteres magasságban, a Hillary-lépcsőnél.

photo_camera Suhajda Szilárd Fotó: Facebook/Suhajda Szilárd

A csütörtök este közzétett szöveg szerint Suhajdát a ruhája alapján egyértelműen azonosította egy csapat. „Amikor elhaladtak mellette életjeleket mutatott, de fagyási sérülések nyomai és a magashegyi agyödéma jelei látszottak rajta.”

„A háttércsapat az esti órákban megállapodott a Szilárd alaptábori hátterét biztosító nepáli ügynökséggel abban, hogy 26-án reggel megkísérelnek helikopterrel felrepülni olyan magasságba, ahonnan láthatják Szilárdot. Ezzel egy időben három serpát elindítanak Szilárdért, akik optimális esetben már május 26-án, a késői órákban felérhetnek hozzá.”

„A realitást nézve már nagyon kis esélye van annak, hogy Szilárdot életben találják abban a magasságban, azonban én teljes mértékig bízom Szilárdban, és hiszek a csodákban.” – mondta Legindi Tímea, az expedíció kommunikációs munkatársa, Suhajda Szilárd felesége.

Nem tudni, Suhajda elérte-e a világ legmagasabb hegyének csúcsát, de az biztos, hogy a magyarok közül ő jutott a legmagasabbra eddig oxigénpalack nélkül.