Lelép a Twitter egyik főnöke, miután DeSantis kampányindítója besült a platformon

külföld
2023 május 26., 05:11

A Twitter egyik vezetője, Foad Dabiri egy nappal azután jelentette be távozását, hogy Ron DeSantis elnökjelölti kampányrajtjából kisebb katasztrófa lett a közösségi oldalon. A Twitter-vezér Elon Musk korábban úttörőnek nevezte a kampányindítás formáját, de a platform gyakorlatilag összeomlott, ahogy a livestream elkezdődött: sokan, hanghibáról, kimaradásokról számoltak be, mások nem tudtak csatlakozni a beszélgetéshez.

Dabiri a posztban nem tért ki távozásának okára, de azt megemlíti, hogy az átállás a Twitter 2.0-ra nem volt egyszerű, ugyanakkor erősebbé is tette a csapatát. Azt írja, hogy nagyon sokat tanult Musktól a közös munka során, és felvillanyozó volt látni, ahogy a milliárdos víziója alakítja a céget.

Musk a napokban már megkísérelte a Twitter technológiai összeomlását a vállalat győzelmeként beállítani, azt mondta, hogy olyan nagy volt az érdeklődés DeSantis bejelentése iránt, hogy az „megtörte az internetet”. A Platformer egyébként úgy tudja, hogy a Twitter Spaces korábban százfős stábja mostanra háromemberesre olvadt, ez lehet az egyik magyarázat a problémákra.

DeSantisba - akit Orbán Viktor jó vezetőnek tart, de mégis inkább Trump táborába sorolja magát - a napokban úgy szállt bele Donald Trump, ahogy demokratákba is ritkán.