Koszovó Szerbia szíve - írta egy kamerára Djokovic a Roland Garroson

külföld
2023 május 30., 05:27

Miután hétfőn zavargások törtek ki Koszovóban - ahol húsz magyar békefenntartó is megsérült az összecsapásokban -, a világranglistán harmadik szerb teniszező, Novak Djokovic is üzent.

Koszovó Szerbia szíve, állítsák meg az erőszakot - írta győztes mérkőzése után egy kamera lencséjére, amit kinagyítva az egész aréna láthatott.

Djokovic, akinek az apja Koszovóban született, a mérkőzés után a szerb újságíróknak azt mondta, hogy mivel nem politikus, nem is akar vitákba bocsátkozni, de szerbként és ismert emberként ez a legkevesebb, amit tehetett. "Hallom, hogy sokan kritizáltak emiatt a közösségi médiában, és nem tudom, meg fognak-e büntetni ezért, de újra megtenném. Mindenféle háborút és konfliktust ellenzek" - mondta. A második fordulóban egyébként pont Fucsovics Mártonnal találkozik majd a Roland Garroson.

link Forrás


A szerb sportoló azt is kifejtette, hogy számtalan oka volt az üzenetre, úgy véli, Koszovó a történelmük több fontos eseményének, csatájának a helyszíne.

Djokovicnak mozgalmas éve van: az idei Australian Openen azért nem lehetett ott az édesapja az elődöntős meccsén, mert korábban a kamerák előtt pózolt egy férfival, aki pólóján háborús Z szimbólumot viselt, és volt nála egy putyinos orosz zászló. Nemrég pedig reményét fejezte ki, hogy beengedik az Egyesült Államokba a US Openre úgy, hogy még mindig oltatlan.

A helyi szerbek azután támadtak békefenntartókra, hogy tüntettek, mert választási bojkottjuk miatt volt olyan koszovói szerb település, ahol a szavazásra jogosultak 3,5 százalékának szavazataival lett polgármester egy albán politikus.