191 km/h-val menekült árkon-bokron-piroson át az 54 éves motoros az őt üldöző rendőrök elől a székesfehérvári utcákon

közlekedés
2023 május 31., 16:46

Büntetőeljárás indult a motorkerékpáros ellen, aki szabálysértés elkövetésével hívta fel magára az egyenruhások figyelmét – írja a Police.hu.

Először is nem tett eleget a „kötelező haladási irány jobbra” közúti jelzőtábla utasításának. Majd a rendőri felszólításnak sem volt hajlandó engedelmeskedni, így a járőrök mi mást tehettek volna, megkülönböztető fény- és hangjelzéssel követni kezdték. A mellékelt zenés videó tanúsága szerint ez elég sokáig tartott, úgy időben, mint kilométerben, időnként ráadásul gyorsan történtek a dolgok, egy alkalommal 191 km/órát s mutatott a sebességmérő. Amikor a végén a motoros felborult, és elfoghatták, akkor már szerencséjére lassabban kanyarodott.

link Forrás

A rendőri ellenőrzés során a motoros elismerte a szabálysértések miatti felelősségét. Mindazonáltal pluszban kiderült, hogy

  • a motor alvázszáma és az ahhoz tartozó hatósági jelzés nem egyezik,
  • továbbá a járművet a közúti forgalomból korábban kivonták, minthogy műszakijának érvényességi ideje egy éve lejárt.

„A szabálysértéseket halmozó férfival szemben a rendőrök szabálysértési eljárást kezdeményeztek, míg az egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a rendőrségre előállították, és gyanúsítottként kihallgatták” – derült ki végezetül a Police.hu cikkéből.