Összeverekedtek az Európa-liga-döntőre érkező szurkolók Zuglóban, két ember kórházba került

foci
2023 május 31., 14:17

Frissítés 19:03 - Szerda délután újabb két lengyel szurkolót állítottak elő, ezúttal az V. kerületi Ferenciek terén, akik egy spanyol, majd egy olasz állampolgárt bántalmaztak.

Külföldi fociszurkolók verekedtek össze Zuglóban, hét lengyel állampolgárt előállítottak, két embert kórházba kellett szállítani, közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság. Azt írják,

„Budapest XIV. kerületében az Egressy úton verekedtek össze többen [...], hárman sérültek meg, közülük a mentőszolgálat munkatársai egy spanyol és egy svéd állampolgárt vittek kórházba". Szerda este Budapesten rendezik meg az Európa-liga-döntőt az olasz Roma és a spanyol Sevilla között, amire akár ötvenezer szurkoló is érkezhet, ezért fokozott rendőri ellenőrzés van érvényben. A tervek szerint a ma szülinapos Orbán Viktor is ott ünnepel.

Arról egyelőre nincsenek információk, hogy melyik lengyel csapat szurkolói verekedtek, de a Roma szurkolói oldala a múlt héten arra figyelmeztetett, hogy a Slask Wroclaw lengyel ultrái - kihasználva jó kapcsolatukat a Ferencváros csapatával - megnehezíthetik a Sevilla-szurkolók idegenbeli utazását a két csapat rossz viszonya miatt - a tíz évvel ezelőtti Európa-liga-selejtezőn spanyol ultrák elloptak négy drapériát a lengyelektől.

A szerdai mérkőzés miatt lezárásokra is kell számítani a fővárosban - hogy hol, arról a rendőrség itt adott tájékoztatást.

(Csakfoci via Budapesti Rendőr-főkapitányság)