Ukrán rakétákra mutogatva több száz gyereket evakuálnak az oroszok a határ közeléből

háború
2023 május 31., 13:54

„Megkezdjük a gyerekek evakuálását a sebekinói és a grajvoroni járásokból” – jelentette be a Telegram-csatornáján Vjacseszlav Gladkov. Belgorod megye kormányzójának közlése szerint az ukránok rendszeresen lövik a határhoz közeli orosz területeket, amelyek így egyre veszélyesebbé válnak. A politikus néhány fényképet is közzétett, amelyeken rakéták maradványai, illetve robbanások nyomai láthatók. Azt írta, Sebekino települést hajnali negyed 4-kor találta el egy rakéta, de „hála istennek, senki sem halt meg”.

photo_camera Nyomok Sebekinóban, 2023. május 31-én Fotó: Vjacseszlav Gladkov/Telegram

A kormányzó közlése szerint 300 gyereket evakuálnak első körben, őket a határtól 250 kilométerre lévő nagyvárosba, Voronyezsbe viszik.

A régióban nemrégiben komolyabb összecsapások is voltak az ukránok különleges osztaga – amely önmagát önkéntes légiónak nevezi – és az orosz hadsereg között, emellett drónos támadásokat intéztek moszkvai célpontok, valamint a krasznodari olajfinomító ellen is. A hivatalos Ukrajna rendre cáfolja, hogy közvetlen köze lenne ezekhez az akciókhoz. (Moscow Times, AFP)