Egy portugál víztározóban talált tárgyakat elemez a német rendőrség a 16 éve eltűnt Madeleine McCann ügyében

külföld
2023 június 01., 13:38

Több tárgyat találtak egy portugáliai víztározóban a Madeleine McCann eltűnése ügyében lefolytatott kutatás során, ezeket a következő hetekben alapos elemzésnek vetik alá – közölte az illetékes braunschweigi ügyészség. A kutatást az Arade folyón kialakított tározónál végezték, 50 kilométerre a brit kislány eltűnésének helyszínétől. Madeleine McCann a dél-portugáliai Praia da Luz főleg britek látogatta, Ocean Club nevű üdülőközpontjából tűnt el 2007 májusában, néhány nappal a negyedik születésnapja előtt.

A német ügyészek szerint korai lenne megerősíteni, hogy a megtalált és elemzésnek alávetett tárgyak valóban kapcsolatban vannak a feltételezett bűncselekménnyel.

photo_camera Madeleine McCannra emlékeztek eltűnésének 10. évfordulóján, a portugáliai Praia da Luzban, 2017. május 3-án Fotó: STRINGER/AFP

Az ügyet immár 16 éve nagy nemzetközi figyelem kíséri, különösen azóta, hogy a portugál rendőrség 2007 őszén a szülőket, Gerry és Kate McCannt nyilvánította gyanúsítottnak. A gyanúsítást egy évvel később érdemi bizonyítékok hiányában feloldották, de a kislánynak azóta sem lelik nyomát.

A német vádhatóságok 2020-ban jelentették be, hogy Madeleine McCann valószínűleg nem él. A feltételezett gyilkossággal egy német állampolgárt gyanúsítanak, akit Christian Brückner néven azonosítottak. Brückner 7 éves börtönbüntetését tölti, miután 2005-ben megerőszakolt egy 72 éves amerikai nőt ugyanabban a portugáliai régióban, ahol Madeleine McCann is eltűnt. A gyanúsított 1995 és 2007 között ezen a környéken élt. (BBC)