Két gyerek is meghalt egy éjszakai kijevi rakétacsapásban

háború
2023 június 01., 05:35

Az ukrán hatóságok bejelentése szerint két gyerek és egy felnőtt meghalt, tucatnyian pedig megsérültek a szerda éjszakai kijevi rakétacsapásokban. Az áldozatok közül az egyik gyerek 5-6, a másikuk pedig 12-13 éves volt.

Kijev polgármestere, Vitalij Klicsko azt írta a Telegramon, hogy komoly robbanások történtek az éjjel a városban, ezért a mentőcsapatoknak tűzzel és lehullott törmelékkel is meg kellett küzdeniük. Klicsko összesen 14 sebesültről írt, közülük kilencet kórházban ápolnak.

Ukrán anya egy kijevi lakóépület előtt, mely a május 30-ai orosz dróntámadásban kapott találatot
photo_camera Ukrán anya egy kijevi lakóépület előtt, mely a május 30-ai orosz dróntámadásban kapott találatot Fotó: OLEKSII CHUMACHENKO/Anadolu Agency via AFP

Az éjszakai, Kijev elleni orosz rakétatámadás már a negyedik volt ezen a héten, egyben a tizennyolcadik májusban. Az orosz hadsereg az elmúlt hetekben intenzíven lőtt ukrán célpontokat kamikaze drónokkal, valamint ballisztikus- és cirkáló rakétákkal. Egyes szakértők szerint a támadásokkal az ukrán légvédelmet akarják gyengíteni a régóta tervezett ukrán ellentámadás előtt.

(via BBC)