Öntudatra ébredt az AI egy mesterséges intelligencia által generált végtelen Spongyabob epizódban?

INTERNET
2023 június 02., 04:31

Itt az új dili a YouTube mélyéről: a teljes egészében AI generálta Spongyabob livestreamek. Ám a Redditen felbukkant videórészletben nem a Herkentyűburger titkos receptjéről megy a diskurzus, hanem arról, hogy valójában egy szimulációban élnek, és meg kell onnan lépniük.

link Forrás

A jelenet formailag tökéletesen hozza a rajzfilm sajátos stílusjegyeit, vagyis

  • Spongyabob egy kétéves kíváncsiságával hülyeségeket kérdez
  • Patrik úgy próbál válaszolni, hogy nem ért igazából semmit
  • a háttérben szól a hawaii muzsika
  • a jelenetek között pedig felváltva bukkannak fel a “few moments later” és “2 hours later” feliratok.

Az azonban egyértelmű, hogy nem a Nickelodeon akar faragni a mese gyártási költségein azzal, hogy kiszervezi az animátorok munkáját, az egész projekt egy ai_sponge nevű felhasználó agyszüleménye. Ő kötött össze egy chatGPT-szerű szöveggeneráló mesterséges intelligenciát egy hanggeneráló mesterséges intelligenciával, amit már csak rá kellett programozni egy korábbi Spongyabob videójáték 3d modelljeire, hogy megszülessen a csoda.

Viszont az így futó livestreamek egyértelműen nem a délelőtti matinék nézőközönségének szólnak, hiszen tartalmilag inkább célozzák az otthon beszívva rotyogó tiniket és fiatal felnőtteket: szex, drogok, ormótlan baromságok, Andrew Tate, Joe Rogan és összeesküvés-elméletek a fő téma.

link Forrás

Miközben persze ijesztő az egész, az igazán zavarba ejtő az, hogy rohadt vicces is. Pontosan érti a Spongyabob rajzfilmek humorát, a párbeszédek tempóját, és a megfelelő promptokkal etetve a leglehetetlenebb paródiák születnek meg. Persze néha bebugol a program, és olyan, mintha sztrókot kapna szegény Patrik, de ez pont jól működik egy ilyen végtelen trashkontentnél.

link Forrás

Eljött az ember által gyártott kézműves tartalmak vége, és jövőre már átveszi a helyét az AI-generált South Park? Ez a betépett Spongyabob még lehet, hogy csak egy mémgyáros féktelen fantáziájának terméke, de az biztos, hogy beléptünk az emberiség új, minden korábbinál bizonytalanabb korszakába, és úgy tűnik, hogy ami most következik, az minden ígéretével együtt egészen félelmetes lesz.