Folytatódik a XI. kerületi járdacsökkentés

belföld
2023 június 06., 12:35

Néhány hete egy fehér csík felfestésével legalizálták a járdán parkolást a XI. kerületi Kanizsai utcában. Az LMP-s Kreitler-Sas Máté ötlete megosztotta a környékbelieket, vannak, akik szerint az autósok így több helyet hagynak a gyalogosoknak, mások szerint az autósok nem tisztelik a csíkot, amúgy is, a járda a gyalogosoké, egy rossz gyakorlat törvényesítése nem megoldás.

Volt, aki előkereste az LMP korábbi választási programjait, ezekben nem volt szó arról, hogy célszerű lenne megosztani a járdát autósok és gyalogosok között, ellenkezőleg: „A járdákat mindenütt fel kell szabadítani a parkoló autóktól, következetes szigor alkalmazandó a tilosban parkolókkal és a mozgássérült-igazolvánnyal visszaélőkkel szemben. A közterületeket mindenütt kellemessé, biztonságossá és vonzóvá kell tenni a gyalogosok számára” - írták.

A jarokelo.hu most egy újabb különös járdacsökkentésről adott hírt, ezúttal a Kanizsai utcával párhuzamos Ulászló utcából. Látszik, hogy az új felfestés a régihez képest egy jó arasznyival beljebb van, ennyivel jut kevesebb hely a gyalogosoknak.

photo_camera Fotó: jarokelo.hu
photo_camera Fotó: jarokelo.hu