Véget érhet a magyar női kosárlabda soproni korszaka

sport
2023 június 16., 08:00

Miközben a magyar női kosárválogatott soproniakkal a soraiban az Eb-n harcol, és még az sincs kizárva, hogy több mint harminc év után érmet szerezzen, a legjobb női klubcsapatnál bejelentették: anyagi okok miatt nem indulnak a nemzetközi kupákban.

Az idegenlégiósokat szélnek eresztik, a magyarok Czukor Dalmán kívül maradnak, így jelen állás szerint nem igazol el a válogatottal Eb-n szereplő Varga Aliz és Határ Bernadett.

Tavaly ősszel lehetett már sejteni, hogy baj van, a megnövekedett rezsiárak miatt válságmenedzselésre álltak át a csapatnál, ami az elmúlt nyolc évben zsinórban bajnok lett, a többi csapat megközelíteni se nagyon tudta. Egy évvel ezelőtt pedig első magyar csapatként megnyerték a legjelentősebb európai klubtrófeát, az Euroligát.

Izgalmas lesz tehát a 2023-24-es NB I., bár a keret a magyarokkal a soraikban sem lesz gyönge, de már nem kizárt, hogy a Diósgyőr, a Szekszárd vagy a Pécs eséllyel veszi fel ellenük a küzdelmet. Igaz, a Sopronnal ellentétben nekik a nemzetközi kupaszereplésre is figyelni kell.

A soproniak 2022-es Euroliga-győzelme
photo_camera A soproniak 2022-es Euroliga-győzelme Fotó: ELIF OZTURK OZGONCU/Anadolu Agency via AFP

(via nso.hu)