A Fidesz képviselője is elismerte, hogy a költségvetés több sebből vérzik, de most nem lehet jobbat csinálni

POLITIKA
2023 június 21., 14:59

Szerdán tárgyalta a parlament Vállalkozásfejlesztési Bizottsága a 2024-es költségvetés tervezetét, amiről a jegyzőkönyv szerint Tasó László bizottsági alelnök azt mondta, 4 százalékos gazdasági növekedéssel számolnak, 2,9 százalékos GDP-arányos a hiánycél, 66,7 százalékra csökkentenék az államadósságot, az inflációt pedig 6 százalékig nyomnák vissza.

A DK által kikért jegyzőkönyv szerint miután a független Varga Ferenc megjegyezte, hogy a költségvetés nem inflációkövető, és más problémák is vannak vele, a Fidesz képviselője meglepő vallomást tett:

Azon túl, hogy még rengeteg tennivaló van, és ez a költségvetés természetesen ezer sebből vérzik, de a lehető legjobb vagy a legkevésbé rossz költségvetés, mert jó költségvetést nem lehet csinálni ebben a helyzetben, ez a helyzet.”

Tasó László
photo_camera Tasó László Fotó: Tasó László/Facebook

Majd miután Tasó érezte, hogy erősen fogalmazott, a következő megszólalásában bővebben kifejtette: „Csak egy mondatom lenne, hogy ne egy mondat legyen kiragadva, tehát ezer sebből vérzik, mert nem lehet jobbat csinálni. Tehát, mielőtt még a sajtónak ezt a mondatot küldené tovább, most nem lehet jobb költségvetést csinálni. Ezer sebből vérzik minden költségvetés, mert nincs olyan költségvetés a világban, tehát nem lehet olyat összeállítani, ami egyébként mindenkinek és minden helyzetben megfelelne. Ez így értendő, nem másképpen, ez a költségvetés most a legkevésbé rossz magyarul, mert jót nem lehet csinálni, ilyen tekintetben ez a költségvetés most, amit a legjobban összerakhatott az előterjesztő, ez most így van előterjesztésben az Országgyűlés előtt. Köszönöm szépen.”