Sándor Fegyirnek „nagyon sok mondanivalója lesz Orbán Viktornak”, ha kinevezik Ukrajna budapesti nagykövetének

POLITIKA
június 22., 15:21

Sándor Fegyir az Ungvári Állami Egyetem tanára, az ukrán hadsereg önkéntes katonája, várhatóan Ukrajna következő budapesti nagykövete a magyar kormány Ukrajnával kapcsolatos politikájáról is beszélt a hvg.hu-nak adott interjújában. Sándor őrmester a nagyrészt magyar származású önkéntesekből álló kárpátaljai egység, a Kárpátaljai Sárkányok ismert alakja.

Ha találkozik majd Orbán Viktorral, majd megkéri, hogy „menjünk el városnézésre Székesfehérvárra. Nagyon sok mondanivalónk lesz egymásnak”- mondta.

photo_camera Sándor Fegyir bal oldalt.
Fotó: Facebook

Fegyir a magyar kormány „békepolitikájára” reagálva azt mondta: „A béke mindig jó. 1956-ban Magyarországon is mindenki békés és virágzó országban akart élni. Ez most is így van. A lényeg az, hogy akarni kell.”

Majd beszélt arról is, hogy

„a propaganda akkor működik jól, ha megvan a közönsége. (...) Magam vagyok a példa arra, hogy a magyarok, ugyanúgy, mint Ukrajna többi nemzetiségének képviselői, megvédik családjukat és szülőföldjüket. A magyarságnak megvan a maga, 400 év óta változatlan történelmi küldetése: Európa pajzsának lenni, megvédeni az európai civilizáció értékeit a keleti agresszorokkal szemben. Most mi is ezt tesszük 2023-ban.”