Lemaradhat az olimpiai tesztversenyről két magyar vitorlázó, mert a szövetség elfelejtette befizetni a nevezési díjaikat

sport
2023 június 28., 05:55

A szövetség elfelejtette befizetni két magyar vitorlázó nevezési díját, ezért a sportolók lemaradhatnak a párizsi olimpia tesztversenyéről - írta meg a hvg.hu.

Az ILCA7 (korábban Laser) hajóosztály világranglistájának negyedik helyén álló Vadnai Jonatán és a tokiói olimpián 13. helyet szerző Érdi Mária csak akkor indulhat a marseille-i versenyen, ha a nemzetközi szövetség engedélyezi, hogy kettővel többen állhassanak rajthoz.

Érdi Mária versenyez a tokiói olimpián
photo_camera Érdi Mária versenyez a tokiói olimpián Fotó: PETER PARKS/AFP

A magyar szövetség elnöke, Haranghy Csaba elismerte, hogy hibáztak. Szerinte a nevezés megtörtént, a nevezési díjról küldött online számla viszont a spam mappában landolt, ezt pedig senki sem vette észre. Haranghyék most megpróbálják elérni, hogy a versenyzők indulhassanak.

A marseille-i ugyanakkor nem kvalifikációs verseny, így kvótát sem lehet rajta szerezni. A magyar sportolók felkészülését viszont megakaszthatja, ha a tervek ellenére nem tudnak részt venni rajta.