Felfüggeszti a toborzást a Wagner csoport

háború
2023 július 03., 05:00

Egy hónapra felfüggeszti az újabb zsoldosok toborzását a Wagner csoport, közölte a cég a Telegramon. A lépést azzal indokolták, hogy épp kivonultak Ukrajnából, valamint át kell költözniük Fehéroroszországba.

Arra már nem tértek ki, hogy a költözésre azért van szükség, mert június 23-án Jevgenyij Prigozsin vezetésével hadat üzentek az orosz védelmi minisztériumnak, elfoglalták Rosztovot, majd, miközben megindultak Moszkva felé, több orosz helikoptert is lelőttek. Végül azzal a feltétellel kaptak kegyelmet a Kremltől, hogy eltűnnek az országból, Aljakszandr Lukasenko pedig befogadta őket, hátha tudnak újat mutatni a fehérorosz hadseregnek. Közvetlenül a puccskísérlet után a Wagner-irodák még kinyitottak, és az érdeklődőknek azt mondták, semmi sem változott.

A Wagner-napok lezajlásáról és hatásairól nemrég Rácz Andrással beszélgettünk:

2023 június 29., 14:54
Puccsnak indult, a Wagner vége lett belőle

A Newsroom legújabb adásában Rácz Andrással és Király Andrással próbáljuk értelmezni, hogy mi is történt a hétvégén Oroszországban. Mi vezethette Prigozsint arra, hogy orosz városokat foglaljon el, mi lehet a Wagner és Prigozsin sorsa a talán puccsnak indult zendülés után, hogy jött ki Putyin a helyzetből? És szó lesz arról is, hogyan halad az ukrán ellenoffenzíva.

link Forrás


Kiemelt videóink