Több mint 25 hektárral bővült Orbán apjának birtoka

ingatlan
2023 július 05., 16:08

Újabb földterületekkel bővült Orbán Győző hatvanpusztai birtoka. A Szabad Európa cikke szerint a miniszterelnök édesapja három szomszédos földterületet vásárolt meg májusban összesen 68 millió forintért. A területek összesen több mint 25 hektárral bővítik a birtokot.

A földvásárlásokról onnan lehet tudni, hogy egy kormányrendelet előírja az önkormányzatoknak, hogy az elővásárlási és előhaszonbérleti jog gyakorlása érdekében az adásvételi és a haszonbérleti szerződéseket tegyék közzé a földtörvény hatálya alá tartozó területek értékesítésénél. Az így közzétett dokumentumokból az is kiderült, hogy a földvásárlásoknál Vörös József volt Orbán Győző jogi képviselője. Vörös Mészáros Lőrinc bizalmasaként ismert, aki a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány jogi képviselője is.

A hatvanpusztai Orbán-birtokon amúgy nemrég befejeződtek az építkezések. "Már csak a medencéket (kettő van belőle) és a kerti tavakat (három) kell vízzel feltölteni és a pedagógusok végre megnyugodhatnak, hogy a miniszterelnök végre teljes pompájában élvezheti élete munkájának gyümölcsét” - írta erről júniusban Hadházy Ákos. Tiborcz István cége pedig nemrég szállt be az alcsútdobozi birtok szomszédságában lévő, Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Pannónia Golf & Country Clubba. A birtok építéséről még tavaly nyáron készítettünk drónfelvételt.

link Forrás