Így néz ki Jelena Milasina háta, miután kegyetlenül összeverték Csecsenföldön

külföld
2023 július 06., 13:30

Kőkemény fotót tett közzé a Novaja Gazeta a lap munkatársáról, Jelena Milasináról, akit ismeretlenek vertek össze Csecsenföldön. Mint arról korábban már beszámoltunk, az újságírónőt és Alekszandr Nyemov ügyvédet kedden támadták meg, amikor Csecsenföldre érkeztek egy politikai okokból üldözött nő bírósági tárgyalására. A grozniji repülőtér közelében három autó és tucatnyi maszkos támadó állította meg a kocsijukat. Botokkal verték őket, a fejükhöz fegyvert szegeztek, Milasina haját leborotválták, zöld fertőtlenítővel leöntötték.

photo_camera Jelena Milasina háta a támadás után Fotó: Anna Artyemjeva/Novaja Gazeta

Milasina azt mondta, a fegyveres támadók megfenyegették, hogy levágják az ujjait, ha nem adja meg a telefonja feloldásához szükséges kódot, majd egy csővel verték, utóbb csak a két kezén és a karján 14 törést diagnosztizáltak az orvosok.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője „súlyos támadásnak” nevezte a történteket, ami megfogalmazása szerint „energikus intézkedéseket indokol”. Alekszandr Basztrikin, az állami bűnügyi nyomozóhatóságának vezetője vizsgálatot rendelt el.