Habony és Garancsi kaszinós cége beszáll az online sportfogadásba

gazdaság
2023 július 10., 17:51

Véget és a Szerencsejáték Zrt. monopóliuma az online sportfogadások piacán, ugyanis a Habony Árpád és Garancsi István érdekeltségébe tartozó Vegas Sports is megkapta az erre szóló állami engedélyt - írja az Mfor.hu.

A Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága június 27-én adott engedélyt a az LVC Diamond Kft.-nek, hogy Vegas Sports néven "távszerencsejátékot" szervezzen. Ez azt jelenti, hogy a 35 évre szóló állami koncesszióval budapesti kaszinókat üzemeltető cég weboldalán sportfogadásokat is lehet kötni. A portál cikke szerint már éles is a sportfogadó oldal, ahol most leginkább vietnámi és algír focimeccsekre és hasonlókra lehet fogadni.

Az online sportfogadás hatalmas biznisz, a Szerencsejáték Zrt. tavaly megközelítőleg 160 milliárd forintot keresett ezen, ami az összbevételének 20 százalékát tette ki. Mager Andrea, a Szerencsejáték Zrt. miniszterből lett vezérigazgatója már készült rá, hogy az állami vállalatnak osztoznia kell majd ezen a piacon, egy korábbi interjúban már beszélt arról, hogy tudja, "hazai és külföldi versenytársak is készülődnek, hogy belevágjanak ebbe a tevékenységbe".