A magyar gasztroforradalom új mérföldköve: a sajtos-tejfölös lángos ízű fagylalt

gasztronómia
2023 július 11., 17:26

Most egyszerre mosolyoghat az égben Benke László sztárséf és Bábel István, a Pléh Csárda alapítója, ugyanis Balatonmáriafürdőn egy igazi sós-zsíros magyar gasztronómiai újdonsággal jelentkeztek: a Vitorlás Fagyizó sajtos-tejfölös lángos ízű fagylaltot árul.

Mivel a feltaláló Pálfi Attila az iskoláit Nagykanizsán végezte, a Kanizsa TV is beszámolt a fejlesztésről.

link Forrás

A riportból kiderül, hogy Pálfi – aki már már 14 éves korában a közeli Florida Fagyizóban mosogatott – tavaly a feleségével nyitotta meg a fagylaltozót Balatonmáriafürdőn. Együtt találták ki a lángosos fagyit, amivel elnyerték a Balaton Fagylaltja-különdíjat, amit balatoni tematikájú fagylaltoknak szokott járni.

Egyébként a Gyufa Büfé szállítja az alapanyagot a fagyihoz, gyakorlatilag belekeverik a lángost a fagylaltba.

A We Love Balaton azt írja, „a lángos vékonyra sütött közepét aprítógépben összekeverik sóval, az így készült alaplevet pedig kifagyasztják”, „erre kerül rétegekben a tejföl, a lángosmorzsa és a reszelt trappista sajt”. Fokhagymát viszont nem raknak bele.