Áll a bál a brit médiában a megvádolt BBC-s műsorvezető miatt

Média
2023 július 13., 18:31
  • Napok óta azokkal a vádakkal van tele a brit sajtó, amelyek szerint a BBC prominens műsorvezetője finanszírozta egy tinédzser droghasználatát szexuális tartalmú képekért cserébe.
  • Miközben a rendőrség is vizsgálódni kezdett, egyre több vád került elő a műsorvezetővel szemben.
  • Miután a rendőrség nem állapított meg bűncselekményt, a műsorvezető felesége nevezte meg, hogy Huw Edwardsról van szó.
  • Az ügynek koránt sincs vége: a BBC belső vizsgálata folytatódik, a sztorit eredetileg közlő The Sun bulvárlapnak komoly vádakkal kell szembenéznie.

Az alapsztori

Július 7-én jelent meg a Sun címlapján egy cikk, amelyben azt állították: egy BBC-s topműsorvezető több mint 35 ezer fontot fizetett egy tinédzsernek szexuális tartalmú képekért cserébe 2020-tól, az illető 17 éves korától kezdve. A lapnak azonban nem a már 20 éves fiatal nyilatkozott, hanem az édesanyja, aki azt állította, hogy a gyereke a műsorvezetőtől kapott pénzből finanszírozta a kokainfogyasztását.

„Elvette a gyerekem ártatlanságát, és pénzt adott neki kokainra, ami meg is ölhette volna” – mondta a Sunnak az anya, aki szerint a műsorvezető tönkretette gyereke életét. A nő szerint a fiú vidám tinédzserből szellemszerű kokainfüggővé változott három év alatt.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.