Nem kérnek a Puskás Akadémia elleni felkészülési meccsből a Fortuna Düsseldorf ultrái

sport
2023 július 14., 11:42

Hétfőn rendeznék a Fortuna Düsseldorf-Puskás Akadémia barátságos futballmérkőzést. Ez valószínűleg a nyári felkészülési szezonban egy jelentéktelen epizód lenne, a német klub szurkolói viszont enyhén szólva nincsenek oda az ellenfélválasztástól. A Rheinische Post cikke szerint az ultrák néhány napja írtak levelet a klub vezetésének, melyben azt követelik, hogy ne játsszák le a találkozót.

"Azt írtuk a klub vezetésének, hogy legyen bennük annyi gerinc, hogy lemondják a mérkőzést az Orbán-csapat ellen, amely minden szinten ellentmond a Fortuna Düsseldorf által képviselt értékeknek. A klub, melyet Orbán Viktor magyar miniszterelnök alapított, egy autokrata, antidemokratikus és intoleráns világnézetet szimbolizál. Ez a klub nem más, mint a korrupció terméke."

- idézi a lap a szurkolókat. Az ultrák a levél végén azt írják, akkor is töröljék a meccset, ha azt egy ügynökségen keresztül szervezték, és a vezetés tartsa magát ahhoz az elvhez, hogy a Fortuna mindenkié, vagyis hallgassák meg a szurkolók kérését.

A Fortuna Düsseldorfot 1895-ben alapították, jelenleg a Bundesliga 2.-ben szerepel. A 2005-ben alapított, Puskáshoz semmilyen szálon nem kötődő felcsúti klub a magyar bajnokság legutóbbi idényében a negyedik helyen végzett.