Brazíliában Barbie-burgerrel bolondít a Burger King

agybaj
2023 július 17., 19:09

A Barbie vonaton nincsen fék! Hiába fogyott ki a világból a rózsaszín a Barbie-film forgatása miatt, azért Brazíliába még jutott egy kicsi, (reméljük) engedélyezett ételfesték formájában, amit a helyi Burger King rénézésre merész és/vagy gusztustalan termékkapcsolásra használt föl. A film bemutatójára ugyanis rózsaszín Barbie-burgerrel készültek.

A burger alapvetően elég standard összetevőkből áll, van benne húspogácsa, lapkasajt, baconmorzsa, normális kinézetű zsömle között. Mindezt viszont egy Barbie-rózsaszín szósszal bolondítják. Hogy ez a rózsaszín szósz milyen, azt csak találgatni lehet. Sajnos nem beszélek portugálul, a fordítórobot mindenesetre "füstös" ízűnek fordítja a Burger King leírását, bármit is jelentsen ez. A fogyasztói reakciók egyelőre vegyesek: a Sky News cikke szerint a burgert a tudomány nevében kipróbáló hősök közül vannak, akiket a szósz inkább összecsócsált rágógumira emlékeztetett, bár a cikkből nem derült ki, hogy ez az ízére vagy az állagára vonatkozik.

A brazil Burger King a Barbie-burgert persze menüben adja, Ken-krumplival (??), rózsaszín vaníliás ízű milkshake-el és egy rózsaszín mázas fánkkal. A Burger King közösségi marketing csapata fontosnak érezte kiemelni a leírásban, hogy "nem, ezek nem műanyagból vannak... ezek valódi ételek és FANTASZTIKUSAK!"

Remélem már tervezik az Oppenheimer-burgert is, szürke zsömlével, élénksárga-fekete sajttal és egy olyan szósszal, amit elkészíteni és elfogyasztani is nagy tudományos eredmény, de soha el nem múló bűntudatot okoz.