Kadirov unokaöccse átveszi a Danone államosított orosz leánycégének vezetését

külföld
2023 július 19., 15:46

Ramzan Kadirov, Csecsenföld véreskezű vezetőjének egyik unokaöccse veszi át a Danone tejtermékgyártó cég orosz leányvállalatának vezetését. A 32 éves Jakub Zakriev Csecsenföld miniszterelnök-helyettese és agrárminisztere is egyben, ezekhez jön most hozzá a joghurtipar.

A teljes körű orosz-ukrán háború kitörése óta számos nyugati cég menekült el Oroszországból, azóta pedig a Kreml a cégek hátrahagyott eszközállományának egyes részeit állami igazgatás alá vonta. Természetesen nem ritka eset, hogy az államosított javak átmeneti menedzselési jogait Vlagyimir Putyin orosz elnök közeli szövetségesei kapják meg, írja a Reuters.

Putyin vasárnap írta alá a rendeletet, amivel az orosz állam ideiglenesen átvette az irányítást a francia joghurtgyártó oroszországi üzletága, valamint a dán Carlsberg egyik sörfőzdéje felett.

link Forrás

Zakriev általános igazgatóként veszi át a Danone vezetését, habár azt nem lehet tudni, van e a tejiparban szerzett tapasztalata korábbról.

Kadirov családtagjait sorra érik a különböző formájú elismerések az állam felől. Hutmat Kadirova, a csecsen vezető 20 éves lánya nemrég megkapta a nagyapja, Ahmat Kadirov tiszteletére alapított állami kitüntetést, a Csecsenföldi Rendet.