Lázár János beismerte, hogy nincs állami pénz a harmadik szegedi hídra

POLITIKA
2023 július 19., 17:31

Újabb beruházásokat fagyasztanak be Szegeden is - erősítette meg Mihálik Edvin önkormányzati képviselő kérdésére Lázár János. Az építési és közlekedési miniszter júniusig, egy év alatt 270 beruházást függesztett fel, mert nincs rájuk elég állami forrás.

A szegedi Tisza-híd megépítését az Orbán-kormány huszonöt éve ígérte először, de a beruházásra még mindig várni kell; ahogy annak a romos újszegedi vasútállomásnak és környékének a felújítására is, ahol két éve egy férfi megölt két hajléktalan embert. Botka László polgármester szerint Orbán 1998-ban, 2002-ben, 2010-ben és 2017-ben is ígéretet tett, hogy megépül az új híd - legutóbb a Modern Városok Program keretében, amit Lázár azóta szintén visszavont.

link Forrás

Lázár János szerint az állomás lebontására és a környék rendezésére akkor lesz pénz, ha a szegedi Tisza-hídra is lesz állami forrás: a tervek szerint ugyanis a vasútállomás keresztezné az új hídhoz vezető utat, azt a híd építése miatt mindenképp át kéne majd helyezni.

A szegediek többsége egyetért abban, hogy a városnak szüksége van a harmadik hídra, aminek a megépülése akár új városnegyedeket is létrehozhat a ma még mezőgazdasági művelés alatt álló, romos és híresen rossz környéken. Az aggályokról Tóth-Szenesi Attila írt cikket áprilisban - amikor egy kis időre úgy tűnt, végre történik valami.

(Telex via Szeged.hu)