Barbie üti-veri Oppenheimert, de annak sincs miért szégyenkeznie

FILM
2023 július 22., 12:17

A Barbie olyan hihetetlenül erősen nyitott a mozipénztáraknál, amire idén még nem volt példa, az Oppenheimer bevételének dupláját hozhatja az első hétvégén, de mindkét film remekül teljesít a hvg.hu hírösszefoglalója szerint.

Barbie és Oppenheimer „elhozta a mozik covid utáni reneszánszát”, az azonos premierdátum nagyon bejött a nézőknek. Mint a Variety írja, az Egyesült Államokban 200 ezer néző a közösségi médiában futó Barbemheimer-mém miatt egymás után ült be rájuk.

A főszereplő Barbie-t alakító Margot Robbie (j) és a Kent megformázó Ryan Gosling (b) a film Las Vegas-i promóciós sajtótájékoztatóján 2023. április 25-én.
photo_camera Barbie (Margot Robbie) és Ken (Ryan Gosling) a film Las Vegas-i promóciós sajtótájékoztatóján, 2023. április 25-én Fotó: ETHAN MILLER/Getty Images via AFP

A Deadline szerint a Barbie hivatalos premier előtti vetítései egész 2023 legnagyobb sikerét hozták, már ekkor 22,3 millió dollárt termelt a film. Az Oppenheimer 10,5 milliós elővetítéses bevétele is hatalmas szám; a Barbie előtti idei csúcstartó A galaxis őrzői 3 volt 17,5 millióval.

Az előrejelzések szerint a Barbie 150 millió dollárt hozhat a legelső hétvégéjén, de akár 170 millió is összejöhet, míg az Oppenheimernek 75 milliót jósolnak.

A Barbie-ról itt, az Oppenheimerről itt írtunk kritikát.