Gyerekkoporsót vitt egy férfi Orbán felcsúti házához

POLITIKA
2023 július 22., 07:24

"Megnyitottuk a felcsúti nyári szabadegyetemet, a miniszterelnök elvtárs háza és stadionja elől. Mégpedig azzal, hogy elhelyeztünk ott egy gyermekkoporsót, amire az van írva: 'A magyar fiatalság jövője.'" - írja Facebook-oldalán Keresztény Zoltán jogász, aktivista, aki, ahogy írja, tényleg koporsót vitt szombaton a miniszterelnök házához.

Keresztény Zoltán volt az, aki nemrég fekete takarófóliával tekerte körbe a június elején Csákberényben orosz katonák által felavatott szovjet emlékművet. Akkor interjút is készítettünk vele az akcióról és a népszavazási kezdeményezéséről, hogy a Szabadság téri szovjet emlékműre is kerüljön fekete lepel.

Mint írja, Orbán Viktor Nagy Imre újratemetésén 1989-ben még arról beszélt, hogy
a kommunisták azzal, hogy 1990 előtt Szovjet-Oroszországhoz kötötték Magyarország
sorsát, elvették, eltékozolták a magyar fiatalság jövőjét. Ehhez képest 35 évvel később "a FIDESZ Magyar Szocialista Munkáspárt örökös pártfőtitkára, aki ugyanazt tette, mint elnyomó elődjei: hozzákötötte Magyarország sorsát egy putyinista, szovjet-orosz típusú államhoz, vagy éppen a Kínai Kommunista Párthoz. Ezért van nálunk gazdasági válság, miközben a politikai elit folyamatosan, láthatóan napról-napra csak hízik. Ezért nagy az infláció, ezért ér egyre kevesebbet a fizetés és ezért rossz az egészségügy vagy az oktatás."

A helyszínen hamar megjelent a rendőrség és átkutatták Keresztény autóját. Az aktivista a 444-nek azt mondta, közölték vele, hogy mivel nem volt hajlandó rendőri felszólításra elvinni a koporsót, gyülekezési joggal való visszaélés miatt indul ellene eljárás.