Orbán: Az EU egy gazdag és gyenge unió

  • Eljött Tusványos fénypontja: Orbán Viktor elméleti eligazítást tart
  • Tavaly meglepő fajelméleti fejtegetésbe kezdett és megjósolta, hogy 2030-ra megbukik a nyugati civilizáció
  • Idén kiderül, hogy megismertet-e új orosz szavakat a híveinek
40 poszt
Időrend
2023 július 22., 09:53

A Reichet emlegette a németekről beszélve Orbán

A vétóval csínyán kell bánni, de most van ilyen ügy, amikor elő kell állni a farbával. "A derék német testvérek, remek történelmi érzékről téve tanúbizonyságot, ugye a Reich maga, azt javasolja, hogy ezentúl külpolitikai kérdésekben az EU közös álláspontját ne egyhangú döntéssel, hanem egyszerű többséggel lehessen kialakítani. Ez azt jelentené, hogy a magyar külpolitikát Berlin megbízásából Brüsszelben határoznák meg. Akkor hova lenne az 1100 éves büszke Magyarország?

photo_camera Fotó: Németh Dániel/444


2023 július 22., 09:43

Megkapjuk-e az európai uniós pénzeinket?

Orbán erről ezt mondta: Az RFF-ből, amit azért talált ki az unió, hogy a covid válságból plusz pénzügyi forrásokkal segítsen kikeveredni a bajba jutott európai gazdaságokat, nem kaptunk semmit, és kétséges, hogy megkapunk-e. A másik forrás, ami az unió hétéves költségvetéséből Magyarországnak többletként jár, évi 800 milliárd forint, ami nemzetgazdasági szinten szinte jelentéktelen. Persze ha lenne, ideadhatnánk például Erdélybe rögtön, de nem ezen műlik a magyar gazdaság létezése. De az igaz, hogy ha ezeket a pénzeket nem kapjuk meg, akkor nehezebb hitelt felvenni.

photo_camera Fotó: Németh Dániel/444
2023 július 22., 09:32

Van egy 800 milliós és egy 8 milliárdos piac, miért választanánk az előbbit?

Orbán a keleti nyitásról: Nagyon egyszerű összefüggéssel van dolgunk, van egy 800 milliós piac (USA és az EU) és egy 8 milliárdos világpiac. Szerinte egyszerű a választás. Örülni kell, hogy a legnagyobb magyarországi befektetők listája így nézett ki: Dél-Korea, Kína, Japán. Fényt akarunk, nagyságot, teret, befektetéseket, hasznot, erősödést, egy magas életszínvonalú Magyarországot.

2023 július 22., 09:23

Orbán szerint a magyar politikai rendszerben nincs értelme a fékek és ellensúlyok rendszerének

Ezt abból vezette le, hogy nálunk az elnököt nem közvetlenül a nép választja, és miután Magyarországon nem elnöki, hanem alkotmányos rendszer van, és a nép által megválasztott parlamentből osztják szét a jogköröket és hatásköröket. A fékek és ellensúlyok csak az EU blablája.




2023 július 22., 09:19

Az ellenzék olyan, mint a sör habja,

jó, ha van, de ne rontsa el az ízét. Orbán az előadása után kérdésekre válaszol.



2023 július 22., 08:57

Két meteorral is összeütköztünk

A fényezett adatok után azért csak meg kellett említeni, hogy nincs annyira rendben a gazdaság. Orbán azt mondta, hogy két meteorral is ütköztünk. A covidot még valahogy kivédtük, de a háború keményebb dió, ami letérítette a gazdaságot a pályáról. Orbán reményei szerint 2024 július környékén jelentheti, hogy a gazdasági növekedés ismét jelentős, a banki hiteleezés ismét jelentős, a fejlődési pálya ismét jelentősen meghaladja az EU-átlagot. A 2024-es választásra már újra a kijelölt pályán leszünk, ami levisz bennünket 2030. Jövőre pedig már lehet a 2030-2040 közötti tervekről beszélni.


2023 július 22., 08:53

Összegzés

„Nagy világügyekben észnél lenni, a világgazdaságban összeköttetéseket építeni, az Európai Uniós vitákban harcolni, a szellemi ügyekben kitartani, a nemzetegyesítésben pedig állhatatosnak maradni” – ezzel zárta beszédét az idei Tusványoson Orbán.

2023 július 22., 08:48

Egyetemfejlesztés zajlik

Óriási egyetemfejlesztés zajlik. 11 magyar egyetem van a világ első öt százalékában, 2010-ben nulla volt.

2023 július 22., 08:48

A magyar gazdasági sikerekről beszél Orbán

2030-ra kitolva a célokat. Mint mondta, 27 ezer milliárdról 80 milliárd forintra nőtt a magyar GDP, a terv, hogy ez 160 ezer milliárd legyen 2030-ra. AZ EU-s átlag 66 százalékáról pedig 85-90 százalékára kell emelni a GDP-t. szintén ez a határidő.

2023 július 22., 08:45

Harcra hív Orbán

Európában ma létrejött egy saját politikai osztály, ami nem tartozik elszámolással, nincs se keresztény sem demokratikus elköteleződése. A föderalista kormányzás elszámoltathatatlan birodalomhoz vezetett. Harcolnunk kell. Mi nem kívánjuk, hogy mindenkinek ugyanaz legyen a hite, de ahhoz ragaszkodunk, amink van. Mindenáron meg kell védeni, nem fogunk kompromisszumot kötni. Nem engedünk politikai és pénzügyi zsarolásnak.

2023 július 22., 08:43

Azzal, hogy elutasítottuk a keresztéynséget, hedonista pogányokká váltunk

A felvilágosodásról azt mondta, hogy a kereszténység és vallás elutasításától annak idején azt remélték, hogy az szabad és magasabb rendű élethez vezet. 200 év telt el, ma már látható, hogy ez merő illúzió, hedonista pogányokká váltunk azzal, hogy elutasítottuk a kereszténységet.