Orbán Viktor megköszönte a huszadik román miniszterelnöknek, hogy tusnádfürdői beszéde békés és zavartalan lebonyolítását lehetővé tették

külföld
2023 július 22., 14:16

Levélben mondott köszönetet Marcel Ciolacu román kormányfőnek Orbán Viktor miniszterelnök a napokban lezajlott bukaresti tárgyalásaikért, valamint a tusnádfürdői szabadegyetem zavartalan lebonyolításának biztosításáért – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

„Szeretném megköszönni, hogy Bukarestben fogadott. Köszönöm Önnek és a román hatóságoknak, hogy a tusnádfürdői szabadegyetem biztonságát megteremtették, és a mai beszédem békés és zavartalan lebonyolítását lehetővé tették” – írta Orbán a kollégájának. Hozzátette: a kettejük találkozója során született felvetések végrehajtásában számíthat a támogatására és az együttműködésére.

A magyar miniszterelnök szombat délelőtti beszédében több ponton odapiszkált a románoknak, Marcel Ciolacuról azt mondta, már a huszadik kormányfő, akivel együtt fog dolgozni, „román hadakon átvágva érkeztünk ide”, jegyezte meg a tábor bejáratánál tüntető nacionalistákra utalva, emellett részletesen elemezte azt, hogy a román külügy levélben hívta fel a figyelmét, hogy miről lenne célszerű beszélnie, és miről nem.

photo_camera Fotó: Németh Dániel/444