A Miss Olaszország szépségverseny kitiltja a transznemű versenyzőket

szépség
2023 július 24., 07:38

Nem indulhatnak transznemű versenyzők a Miss Universe nemzetközi szépségverseny olasz válogatóján, a Miss Italián - jelentették be a szervezők, reagálva a hírre, hogy Hollandiában idén transz nő fejére került a korona.

A Miss Italia hivatalos védnöke, Patrizia Mirigliani a hónap elején volt a Radio Cusano vendége, ahol azt mondta: „egy kicsit abszurdnak” tartja azokat erőfeszítéseket, amiket más szépségversenyek tesznek a transznemű versenyzők integrálására. Mirigliani a nyolcvanas évek óta szervezi a legnagyobb olasz szépségversenyeket az apjával, Enzo Miriglianival együtt. Elmondása szerint a versenyszabályzatban a kezdetektől fogva szerepel, hogy a versenyzőnek a születésétől nőnek kell lennie.

Hollandiában nemrég a 22 éves Rikkie Valerie Kollé nyerte a Miss Universe nemzeti döntőjét, és ezzel ő lett az első transznemű nő, aki képviseli az országot a világversenyen.

A magyar előválogatóról nem csak a diverzitás, sok minden más is hiányzott: a Magyarország Szépéről itt írtunk bővebben.

(via Business Insider)

Címlapon: Rikkie Valerie Kollé transznemű modell-színésznő, a Miss Universe holland döntőse (EVERT ELZINGA / ANP MAG / ANP via AFP)