Dwayne Johnson egy rahedli pénzt adományozott a sztrájkoló színészek alapjának

külföld
2023 július 25., 13:31

„Történelmi” pénzösszeget adományozott a Halálos iramban filmekből is ismert Dwayne Johnson az amerikai sztrájkoló színészek alapjának. A milliódolláros adomány azután érkezett, hogy a SAG-AFTRA színész-szakszervezet elnöke, Courtney B Vance levelet írt a filmipar legjobban kereső színészeinek. Az elnök elmondása szerint ez volt az eddigi legnagyobb összeg.

photo_camera Fotó: EMMA MCINTYRE/Getty Images via AFP

A hétszámjegyű adománnyal Johnson a hollywoodi színészek sztrájkját segíti, amely azért kezdődött, mert az utóbbi években a streaming szolgáltatók és a mesterséges intelligencia előretörése nagyban felkavarta a filmipart. A sztrájkolók az új körülményekhez alkalmazkodó, jobb szerződéseket szeretnének kikényszeríteni, és amíg ezt nem érik el, nem vesznek részt semmilyen eseményen - a sztrájkról itt írtunk bővebben.

„Szeretném megköszönni Dwayne-nek a hatalmas nagylelkűségét, együttérzését és kezdeményezését, hogy ilyen kiemelkedő és jelentős úton lépett fel közösségünk érdekében. Köszönöm annak a több ezer embernek a nevében, akiknek segíteni fog a történelmi adomány” - mondta Courntey B Vance. (Guardian)