Szijjártó még ott ült a kuratóriumban, amikor a győri egyetem 370 millió forintért megvette Dzsudzsák cégét

oktatás
2023 július 26., 05:45

A győri Széchenyi István Egyetem 370 millió forintért vette meg Dzsudzsák Balázsék egészségügyi cégcsoportját, írja a 24.hu. A lap arra is emlékeztet, hogy a modellváltás után az egyetem a kuratóriumában a focista közeli barátja, Szijjártó Péter is egészen addig ott ült.

Az üzletet ennek a kuratóriumnak kellett jóváhagynia, és a lap szerint Szijjártó még tag volt a döntés idején, hiszen a vételi ajánlatot tavaly novemberben már jóvá is hagyták.

Aztán amikor az EU a politikusokkal és pártkáderekkel telepakolt kuratóriumok miatt felfüggesztette az Erasmus+ és Horizon 2020 programokat, idén áprilisban Szijjártó is távozott. A testületet ma Szijjártó egykori minisztertársa, Palkovics László vezeti.

Szijjártó Péter külügyminiszter (balra) és Dzsudzsák Balázs labdarúgó.
photo_camera Szijjártó Péter külügyminiszter (balra) és Dzsudzsák Balázs labdarúgó. Fotó: Szijjártó Péter Facebook

Dzsudzsák 2019-ben alapította a Rába Medical Invest Kft.-t és a Rába Medical Center Kft.-t a menedzserével, Vörösbaranyi Józseffel és másik két társával. A tulajdonosváltás után a cégek új vezetője Simon Róbert Balázs fideszes képviselő felesége lett.

Simon Róbert Balázs, Győr fideszes országgyűlési képviselõje beszédet mond a Széchenyi István Egyetem Tudományos és Innovációs Park beruházása első ütemének projektközi sajtótájékoztatóján
photo_camera Simon Róbert Balázs, Győr fideszes országgyűlési képviselõje beszédet mond a Széchenyi István Egyetem Tudományos és Innovációs Park beruházása első ütemének projektközi sajtótájékoztatóján Fotó: Krizsán Csaba/MTI/MTVA

A lap szerint az egyetem ezzel a győri ETO-Parkban található modern magánrendelőt vett át, ahol elsősorban ortopéd- és balesetsebészeti szakrendelés folyik, míg az egyetemen védőnőket, ápolókat és egészségügyi szervezőket képeznek. Az egyetem vezetése azzal magyarázta a lépést, hogy részt akarnak venni a győri térség egészségügyi szolgáltatásainak biztosításában is.