Vagy a Fidesz holdudvara megy szembe a párttal, vagy Kocsis Máté nem mond igazat

háború
2023 július 27., 12:35

Az idei Tusványos előre meghirdetett tematikája a béke volt. Ennek ellenére a főfellépő, Orbán Viktor, beszédében feltűnően kerülte a témát. Az éves világmegfejtésből, nyilvánvalóan nem véletlenül, teljesen kimaradt az ukrajnai hadi helyzet.

Mások beszéltek helyette.

Kocsis Máté, a pártközi vitafórumon csattant fel, amikor szóba került pártja és a Kreml kapcsolata: „Folyamatosan azzal jöttök a Parlamentben is, hogy mi oroszbarátok vagyunk. Először is én ezt családi alapon kérem ki magamnak. Kikérem magamnak a nagyszüleim emlékére meg az ő családjuk emlékére, hogy ilyeneket mondjatok, hogy jöttök ti ehhez? Hogy veszitek a szátokra azt, hogy mi oroszbarátok lennénk?! Az oroszok 1849-ben, a világháborúban, 56-ban és az azutáni 40 évben semmi jót nem tettek ennek az országnak. Mi nem oroszbarátok vagyunk.”

link Forrás

Ezek szerint ez a párt hivatalos álláspontja, hisz Kocsis Máté a pártját képviselve, a Fidesz-frakció vezetőjeként szólalt fel a fórumon. Csakhogy egy nappal később, ugyanezen a fesztiválon Bayer Zsolt és elvtársai gyűltek össze egy másik sátorban, hogy értékeljék a világ dolgait, köztük a háborút is. A témát Borbély Zsolt Attila, közíró, politológus, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács alelnöke vezette fel:

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.