Georg Spöttle: Én ebben a háborúban maximálisan Oroszországot támogatom

háború
2022 november 02., 13:39
comments 35

Újabb adalékot találtunk a semleges, békepárti, békemissziós, békeharcos, totál putyinista (sőt kadirovista!) magyar, keresztény-konzervatív, pártállami állásponthoz.

Miután bemutattuk, hogyan szurkol a háborús bűnös Vlagyimir Putyinnak a kormánypárti média (azon belül is kiemelten az Origo és a PestiSrácok), arról is írtunk, hogy Georg Spöttle „biztonságpolitikai szakértő” a múlt heti videójában azt állította, hogy az ukránok kazettás bombákat vetettek be a Donbászban, de a bejátszott videó valójában 2016-ban készült a szíriai Aleppóban, és az oroszok bombáztak éppen.

A Momentum országgyűlési képviselője, Tompos Márton közölte: feljelenti hírhamisítás miatt Georg Spöttlét és a PestiSrácokat.

A PestiSrácoknál a GEOrgPOLITIKA című műsort vezető Spöttle – akit állítása szerint tetőtől talpig átvizsgáltak a földönkívüliek – a Hír Tv visszatérő „szakértője”, és az orosz offenzíva elindulása előtti első néhány napon még a köztévébe is többször behívták.

„Georg Spötle biztinságpolitikai szakértő”
photo_camera „Georg Spötle biztinságpolitikai szakértő” Forrás: PS TV/Facebook

A volt fideszes egyéni képviselőjelölt (aki elmondása szerint azóta is párttag) néhány napja nyíltan be is vallotta az Ultrahang Youtube-csatornának, hogy szakértőként hogyan látja a háborút:

„én nem rejtem véka alá a nézeteimet, én ebben a háborúban maximálisan Oroszországot támogatom.”

link Forrás

A támogatását azzal az orosz narratívával indokolja, hogy az ukránok 14 ezer kisebbségi oroszt lemészároltak Kelet-Ukrajnában (ahol valójában 2014 óta zajlik háború a megszálló orosz csapatokkal és a velük szövetséges szakadár katonai vezetéssel szemben). Említi azt is, hogy Ukrajnában a magyargyűlölők felgyújtották a Magyar Kultúra Házát is (pedig három szélsőjobbos, oroszbarát lengyel férfi volt a tettes).

Spöttle egyébként a műsorban arról is beszélt, hogy már kért vízumot és engedélyt Moszkvától, hogy kimehessen forgatni az orosz frontra.

A Pesti Srácok tulajdonosa, a Progressive Média Hungary Kft. mögött az Index.hu-t is részben tulajdonló Vaszily Miklós áll.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.