Letolta a nadrágját a kínai rocksztár, letartóztatták

ÉLET
2023 július 29., 12:28

Őrizetbe vettek egy kínai rockénekest, mert letolta a színpadon a nadrágját a sicsiacsuangi Rock Home Town rockfesztiválon. Az Erőszakos Pezsgő zenekar csak keresztneve alapján, Dingként azonosított frontembere a hatóságok szerint "közerkölcsöt sértett". Ding őrizetbe vételén felül a hatóságok a koncert szervezőjét is megbüntették, ~10 millió forintnyi pénzbírságot kellett befizetnie, és felfüggesztették engedélyét koncertek tartására.

Ding letolt nadrágban, kisgyatyában a sicsiacsuangi színpadon.
photo_camera Ding letolt nadrágban, kisgyatyában a sicsiacsuangi színpadon. Fotó: Weibo

Az esetről a kínai közösségi médiában keringő felvételek alapján a közönség, miután Ding letolta a nadrágját, arra biztatta az énekest, hogy a gatyáját is tolja le, de a felvételek alapján az énekes azt azért végig magán tartotta.

Kínában a covidjárvány évei után mostanában indultak újra az élő zenei koncertek. Sicsiacsuang a Pekinget körülölelő Hepej tartomány fővárosa, illetve a kínai alternatív zenei szcéna fővárosa, amit a helyi hatóságok még fel is karoltak, a hónap elején jelentették be, hogy a Rock Home Town fesztivál egészen októberig tart majd a turizmus és a covid után még mindig gyengélkedő gazdaság fellendítésére.

De most, hogy Dinget már azért letartóztatták, hogy letolta a nadrágját, sok kommentelő megkérdőjelezte a helyi hatóságok rockandroll iránti elkötelezettségét. "Sicsiacsuang Rockváros akar lenni, de vajon benne van-e ez a génjeiben?" kommentelte a weibó - a kínai Twitteren, izé, X-en - egy felhasználó. "Épp csak rockolni kezdett, már fel is görgették" - tréfálkozott egy másik.

A kritikákra a sicsiacsuangi kulturális hivatal a lehető legkevésbé rockandroll védekezéssel reagált, mondván az Erőszakos Pezsgő nem is volt része a hivatalos line upnak, amúgy pedig fokozni fogják a fesztivál előadásainak felügyeletét. (Via CNN)