A svéd bajnokot is kiverte a Fradit megalázó feröeri csapat

sport
2023 augusztus 02., 19:57

Folytatódik a feröeri diadalmenet.

A Ferencváros legyőzése után a svéd bajnok BK Haeckennel került szembe a Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában a félamatőr feröeri Klaksvik.

Az első, otthon játszott meccsük ugyanúgy 0-0 volt, mint a Fradi ellen. A visszavágón a feröeriek megszerezték a vezetést a 17. percben.

link Forrás

De a svédeknek sikerült, ami az FTC-nek nem: gólt lőttek a feröerieknek. Nem is egyet: a 48. percben már 2-1 volt nekik, a Klaksvik viszont egyenlíteni tudott. Itt is volt potyagól:

link Forrás

A rendes játékidőben maradt a 2-2.

A hosszabbításban aztán a svédek rúgtak egy harmadikat, de a feröeriek nem csuklottak össze, hanem megint egyenlítettek.

link Forrás

Így újra rúgtak 3 gólt idegenben - Svédországban mindhárom góljukat Frederiksberg szerezte, aki az Üllői úton duplázott -, de most kaptak is, így továbbjutás helyett jöttek a 11-esek.

A harmadik körig senki nem hibázott, de akkor a svéd Rygaard lába megremegett, ezt viszont nem használta ki a Klaksvik, Gussiås is rontott. Megint egy svéd jött, Sandberg, kihagyta, Forren berúgta, tovább ment a Klaksvik.

link Forrás

Ez talán érthető nyelvismeret nélkül is:

link Forrás

Ezzel amúgy már garantáltan ott lesznek legalább a Konferencia-liga csoportkörében. A BL-selejtező harmadik körében a norvég Moldéval játszanak.

Itt van a feröeriek két játékosa, mindketten villanyszerelők:

link Forrás

Ez pedig egy tavaly december 30-i kép Klaksvikről:

photo_camera Fotó: SERGEI GAPON/Anadolu Agency via AFP

Ez pedig a stadion:

link Forrás