Több mint 11 millió forintot gyűjtött az aHang Iványi Gáboréknak

belföld
2023 augusztus 02., 13:19

Az aHang július 20-án kezdett bele a krízis alap felállításába, és a saját közösségéhez fordulva kicsivel több mint egy hét alatt 11.202.171 forintot gyűjtött össze a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösségnek – írja a szervezet közleménye.

Az aHang civil szervezet, amelyet 2018 februárjában azzal a céllal hoztak létre, hogy polgári kezdeményezések online kommunikációját, népszerűsítését segítsék. SzabadaHang nevű online felületükön petíciók, kampányok indíthatók. Most azt írják, a MET ezer munkatársának és húszezer szegénységben élő ellátottjának sorsa forog kockán, amiért a magyar állam alkotmánysértő módon vette el annak egyházi státuszát, és a NAV pedig most az emiatt keletkezett köztartozást kezdte el hatalmas összegekben levonni.

Iványi Gábor fináncok gyűrűjében tavaly februárban.
photo_camera Iványi Gábor fináncok gyűrűjében tavaly februárban. Fotó: Kiss Bence/444

Arról, hogy egyre erősebben szorongatja Iványi Gábor egyházát az állam, itt írtunk. Az állami tulajdonú közműcégek a szolgáltatás lekapcsolásával, kötbér fizettetésével és egyéb szankciókkal fenyegetik Iványiékat. Mindezek miatt júliusban is csak arra van pénze az egyháznak, hogy a dolgozóinak csak részleges fizetést adjon.

"Nehézségeinkre végleges megoldást kizárólag a jogellenesen megvont egyházi státuszunk helyreállítása jelenthet, ebben azonban az elmúlt hónapban sem történt semmilyen érdemi előrelépés"- írta július elején Iványi, arra kérve a Magyar Evangéliumi Testvérközösség híveit és szimpatizánsait, hogy továbbra is támogassák az egyházat és annak szervezeteit.