Ügyészség: 9 éves gyerek lőtte ki a svájci farkast

ÁLLAT
2023 augusztus 03., 12:48

„Az egyik gyanúsított a 9 éves gyermeke felügyeletét rábízta a másik gyanúsítottra abból a célból, hogy Hidasnémeti külterületén vadászatot folytassanak. Ehhez a férfi az általa engedéllyel tartott vadászfegyverét a kisfiú rendelkezésére bocsátotta. Miközben a gyerek felügyeletét a másik gyanúsított látta el, a gyermek lelőtte a 250 ezer forint értékű farkast. Ezt követően az állat tetemét egy kocsiba tették, a négyezer euró értékű jeladóját levágták és a folyóba dobták” – nyilatkozta a Blikknek Barkó Tamás, a Borsod Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője.

A gyermek édesapját, N. Györgyöt természetkárosítással, kiskorú veszélyeztetésével, lőfegyverrel visszaéléssel és nagyobb kárt okozó rongálással gyanúsítják. Kettőtől akár tizenkét év börtönt is kaphat.

Mint arról beszámoltunk, augusztus 2-án fogta el a rendőrség a két szabolcsi férfit, akit a védett farkas kilövésével gyanúsítottak. Az M237-es jeladóval ellátott, fokozottan védett, Svájcból vándorlásnak indult farkas Olaszországon, Ausztrián keresztül jutott Magyarországba, ahol Borsodban valaki kilőtte. Jeladóját végül a Hernádban találták meg búvárok, a farkas tetemét azóta sem találják.