Hiába tett panaszt Szalai Ádám, továbbra is súlyos testi sértéssel gyanúsítják

belföld
2023 augusztus 03., 10:30

Hiába tett panaszt Szalai Ádám tavaly decemberi verekedési ügyében, a Budapesti V. és XIII. Kerületi ügyészség is elutasította azt.

Szalait eredetileg garázdasággal és könnyű testi sértéssel gyanúsították meg, a szakvélemények elkészülte után azonban a rendőrség súlyosított a bűncselekmény minősítésén, és súlyos testi sértés bűntett kísérletére módosították. Szalai védője ezután jelentett be panaszt, mert álláspontja szerint a focista jogos védelmi helyzetben cselekedett.

A 24.hu megkeresésére Rab Ferenc, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivője azt mondta: az illetékes kerületi ügyészség viszont az ügyiratok vizsgálata után megállapította, hogy a panasz nem alapos, a nyomozás adatai alapján a súlyos testi sértés bűntette kísérletének gyanúja megalapozott. Szalai tavaly decemberben egy Bazilika melletti szórakozóhelyen került összetűzésbe egy társasággal, akik belekötöttek az öccsébe, amiért nem volt hajlandó fotót készíteni róluk. A sportoló beszámolója alapján a társaság egyik tagja, saját elmondása szerint is már túl néhány italon, lefaszfejezte Szalai öccsét, mire a futballista visszaszólt neki, talpával mellkason rúgta, és a földön is megrúgta.

Szalai Ádámról a legutóbbi hír július végén az volt, hogy kormányzati állást kaphat: Schmidt Ádám sportállamtitkár jelentette be, hogy a magyar labdarúgó válogatott korábbi, a nyáron visszavonult játékosa a jövőben az államtitkárság alá került Labdarúgó Módszertani Központ képzési és szakmai tanácsadójaként dolgozhat majd.