A győri városi újság szerint teljesen rendben van, hogy a polgármester szolgálati autóval ment Rammstein koncertre

POLITIKA
2023 augusztus 04., 17:03

Július közepén írta meg az Úgytudjuk.hu, hogy Dézsi Csaba András, Győr fideszes polgármestere a jelek szerint a szolgálati Audijával ment a budapesti Rammstein koncertre. Mindez egyébként úgy derült ki, hogy Dézsi egy TikTok-videót közölt arról, hogy hazafelé menet defektet kaptak.

A lap ezután közérdekű adatigénylést adott be a dolog tisztázására, majd kikérte a szolgálati autókra vonatkozó szabályzatot a jegyzőtől, illetve megkérdezte, hogy hány szolgálati autó van a hivatal birtokában, vagy hányat bérelnek, ki használja ezeket, és mennyit fizetnek a magáncélú használatért.

Semmiféle választ nem kaptak. Pontosabban semmilyen választ nem kaptak hivatalos szervektől. Aztán megérkezett a városi média, a GyőrPlusz nevű újság.

A lap névtelen szerzője arról írt a lap hasábjain, hogy a szolgálati autók felhasználásával minden a legnagyobb rendben.

photo_camera Forrás: Úgytudjuk.hu

A cikk először idéz a szabályzatból, amelyet az Úgytudjukkal nem volt hajlandó megosztani a jegyző egyelőre:

„Személyhez kötött önkormányzati és hivatali gépjármű magáncélú használatáért a 3. függelékben foglaltak szerint – melynek aktualizálásáról a jegyző gondoskodik – havi költségtérítés fizetendő. A költségtérítés magában foglalja a magáncélú használat során felmerülő valamennyi üzemeltetési költséget, kivéve a külföldi úthasználati díjat, a komphasználati díjat, valamint a parkolási költséget.”

Majd arról ír, hogy a központi szabályok szerint nem is kéne fizetni a magáncélú használatért, Dézsi mégis magának tankolja az autót ilyenkor. Az nem derül ki, hogy a polgármester, illetve a többi érintett személy pontosan mennyit fizet azért, hogy személyes célra használja a közpénzből számára bérelt gépjárművet.

(Úgytudjuk.hu)